Brewtools-systemet

Brewtools B40pro og B80pro er designet for maksimal fleksibilitet. Det er mange måter å bruke systemet på etter personlige preferanser, hva slags tilbehør du har, og hvordan bryggerommet ditt ser ut. Under vil vi forklare prinsippene i systemet, og hvilke muligheter systemet gir deg. Vi anbefaler å først se demo-videoen av systemet for å få et overblikk over hvordan systemet fungerer.

Utstyret er bygget av rustfritt stål (304) i 1.0mm tykkelse. Alle utløp og tilkoblinger på tank og ventiler er 34mm Tri-Clamp for maksimal fleksiblitet. Flenser og ståldeler støpt i rustfritt stål (304) og CNC-frest. Pumpen har en 24V børsteløs motor og er stillegående og kraftig, og styres trinnløst fra touch-skjermen. Slanger er 16x25mm næringsmiddelgodkjent silikon med høy gjennomsiktighet. Hele systemet er designet og bygget for å tåle hard bruk og mange deler av laget for hånd. 

Grunnprinsippet i systemet er en tank med konisk bunn med varmelementer, en temperatursensor, et senterrør i midten som som lett kan fjernes, et utløp på hver side, og en 3-veis ventil i bunnen. Ventilen i bunnen, har en pumpe på den ene siden, og en slange til det nedre utløpet på den andre siden. Væske kan pumpes opp i midten gjennom senterrøret for sirkulering under mesking eller skylling. 3-veis ventilen i bunnen gjør det også mulig å sirkulere både over kornet via senterrør og gjennom motstrømskjøler eller slange, for å sirkulere væsken utenfor maltrøret samtidig. Dette gjøres helt trinnløst og gir jevnere temperatur i væsken utenfor maltrøret. Dip-tubene har to O-ringer som gjør at de kan justeres til ønsket høyde. Brygger du med mye humle, kan du for eksempel justere dip-tuben til pumpeinntaket høyere opp, slik at du unngår for mye humle i gjæringstanken.

Den høyre tre-veis ventilen brukes til å velge om vann/vørter skal komme fra tanken, eller fra en ekstern kilde. I det enkleste oppsettet uten ekstra 3-veis ventiler, brukes også denne til å tappe vørteren til gjæring.

Standard-oppsett

Ut av esken kommer B40pro og B80pro med èn treveisventil. Dette er en god start, og du får mulighet til å prøve deg frem før du bygger ut systemet. Du sirkulerer vørteren over kornet og kan for eksempel bruke en slange fra nedre utløp til venstre inntak for whirlpool under kjøling, med en ekstra dip-tube. Alternativt kan du bruke vår motstrømskjøler for effektiv nedkjøling, uten ekstra 3-veis ventil på venstre side. Du må da kjøle vørteren helt ned til gjæringstemperatur før du tapper til gjæring ved å sirkulere tilbake til venstre utløp. Dersom du skyller på andre måter en via pumpen, kan du flytte den ene ventilen over på venstre side og kombinere den med en motstrømskjøler. Da kobler du sensorholderen rett på utløpet på høyre side.To-ventilers oppsett

Med to 3-veis ventiler får du mange nye muligheter. Hovedforskjellen er at du kan pumpe vørteren direkte til gjæring, før all vørteren er kjølt ned. Avhengig av temperatur og trykk på kjølevannet, kan vår motstrømskjøler kjøle vørter fra ca. 70 grader direkte til gjæring på 20 grader. Med en 3-veis ventil på venstre side og en ekstra temperatursensor for å måle temperaturen på vørteren etter kjøling, kan du med enkle grep pumpe vørter direkte til gjæringstanken. Slangen du bruker til å tømme tanken via nedre utløp under vasking, kobles på manuelt.Tre-ventilers oppsett

For å unngå søl ved frakobling av kjøleren når du skal tømme og vaske utstyret, ønsker mange å ha en 3-veis ventil på nedre utløp også. Da kan bryggingen inkludert vaskingen skje uten at man kobler fra noe.

Det er mange andre måter å koble opp systemet på, og flere av våre kunder har allerede rigget systemet på måter vi aldri har tenkt på. Savner du noen deler eller komponenter for å gjøre oppsettet ditt perfekt, ta kontakt med oss.

Menu

Kundemeny

Del